3 startertips voor affiliate marketing. Met behulp van internet heb je tegenwoordig bijna alles binnen handbereik. Een paar klikken en een stroom van informatie over vrijwel elk interessegebied is meteen voorhanden. In de loop van de jaren heeft het internet al veel veranderingen teweeg gebracht en dat zal ook nog wel even zo doorgaan.

Groeikansen

Volgens deskundigen is het zo dat het internet nog dagelijks groeit met meer dan één miljoen pagina’s. De groei van het “world wide web” gaat elke dag gestaag door en blijft groeien naarmate steeds meer mensen het internet gebruiken voor allerlei zaken. Wie heeft er nog nooit informatie of amusement op het internet opgezocht? Maar ook educatie en zakelijke redenen nodigen mensen uit de computer op te starten en op zoek te gaan naar het antwoord of de oplossing die het dichtst bij je vraag komt.

Er is geen zakelijk georiënteerd persoon voor nodig om te beseffen dat dit fenomeen torenhoge financiële voordelen kan opleveren. Veel bedrijven zien de kansen die de populariteit van internet biedt. Er zijn kansen om de naamsbekendheid te vergroten, de omzet te verhogen en de winst op te krikken. Die kansen wil je als ondernemer niet missen.

Internet biedt kansen voor iedereen

Je denkt misschien dat alleen zakenmensen veel geld kunnen verdienen met internet, nietwaar? Maar dat is niet zo. Voor iedereen, dus ook voor jou liggen er kansen om geld te verdienen via internet. Je hebt zelf geen producten? Je hebt geen bekend en gevestigd bedrijf. Geen probleem! De manier om toch een graantje mee te kunnen pikken heet affiliate marketing. Misschien ben je deze woorden tijdens het surfen op het internet wel eens tegengekomen.

Affiliate marketing is het delen van inkomsten tussen een handelaar en een affiliate marketeer die wordt betaald voor het doorverwijzen of promoten van de producten en diensten van de handelaar. Voor bedrijven is dit interessant omdat uit de praktijk inmiddels is gebleken dat werken met affiliate marketeers kosten bespaart en winsten verhoogt. Er is veel geld te verdienen en dit geldt voor zowel de handelaar als de affiliate en andere spelers in het aangesloten programma, zoals het affiliate netwerk.

Geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing werkt effectief voor de handelaar en de affiliate marketeer. Ten eerste krijgt de handelaar kansen om met zijn producten reclame te maken voor een grotere markt, waardoor zijn kansen op inkomsten toenemen. Naarmate er meer affiliate websites zijn of ambitieuze, enthousiaste  affiliate marketeers die zich verbinden aan de handelaar, des te meer verkopen hij kan realiseren. Door affiliates zijn producten en diensten op de markt te laten brengen, bespaart hij zichzelf tijd, moeite en geld bij het zoeken naar mogelijke markten en klanten.

Wanneer een klant op de link op de affiliate website klikt, het product koopt, het aanbeveelt aan anderen die hetzelfde artikel zoeken of het opnieuw koopt, vermenigvuldigt de handelaar zijn winstkansen. Aan de andere kant profiteert de affiliate marketeer van elke klant die op de link op zijn website klikt en die daadwerkelijk het product koopt of gebruik maakt van de service van de handelaar. Als affiliate marketeer krijg je vaak een commissie per verkoop. Dat kan een vast bedrag zijn of een vast percentage van het aankoopbedrag.

3 startertips voor affiliate marketing

3 startertips voor affiliate marketing

Als je een affiliate marketeer wilt worden en een inkomen wilt verdienen op het internet, kun je deze 3 startertips voor affiliate marketing volgen om een ​​effectief affiliate marketingprogramma te starten.

Ten eerste

Ten eerste moet je iets opzoeken waarmee je je kunt identificeren. Iets waarin je geïnteresseerd of gepassioneerd over bent, zodat je je daar een behoorlijke tijd mee bezig kunt houden (jaren). Als je kiest voor een gebied dat je door en door kent en je concentreert daar al je aandacht en tijd op, kun je zonder veel risico’s en moeite ervoor gaan.

Ten tweede

Ten tweede: geef je site een persoonlijk tintje. Zorg dat je bezoekers, die mogelijke kopers zijn, de indruk krijgen dat je een expert bent in jouw vakgebied. Op deze manier win je hun vertrouwen en moedig je hen uiteindelijk aan om de producten te kopen die jij onderschrijft.

Ten derde

Ten derde moet je op zoek gaan naar goed betalende verkopers en producten of diensten die verband houden met jouw interesse en nu een website maken. Bij het kiezen van de producten moet je ook rekening houden met de conversieratio. Het is het percentage bezoekers aan jouw site dat ook daadwerkelijk doet waarvoor jij ze graag op je site wilt hebben: doorklikken naar de handelaar en daar aankopen doen. Dat is wat voor jou tot inkomsten leidt. Een conversieratio van 2% gaan 2 van de 100 mensen die jouw site bezoeken daadwerkelijk over tot aankoop. Een conversieratio van tussen de 0,5% en 7% is normaal. Je hebt dus echt wel een hoop verkeer op je site nodig om tot een beetje fatsoenlijk inkomen te komen.

Naar Welkom bij affiliate marketing now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *