De beste manier om online geld te verdienen is affiliate marketing. Er zijn tal van manieren waarop je, als je je ervoor wilt inspannen, online geld kunt verdienen. Talloze mensen hebben zich tot het World-Wide-Web gewend op zoek naar een goede kans om geld te verdienen. Bij voorkeur vanuit het comfort van hun eigen huis. In het begin lijkt het misschien ontmoedigend, maar je kunt online geld verdienen als je leert, bijschaaft en vooral de vastberadenheid hebt om gewoon te beginnen.

Affiliate marketing is overal

Eén van de meest ingenieuze manieren om je inkomen aan te vullen of uiteindelijk zelfs te vervangen, is via online partnerprogramma’s of affiliate programma’s. Online partnerprogramma’s ontstonden voor het eerst in 1996 toen Amazon.com begon met het betalen van websites om klanten naar hun site te verwijzen. Anno 2021 zijn online partnerprogramma’s een steunpilaar in de wereld van e-commerce. Zelfs grote bedrijven als Bol.com, Coolblue en Apple hebben de marketingmodule voor online affiliate-programma’s overgenomen.

De beste manier om online geld te verdienen

Online partnerprogramma’s bieden professionals de mogelijkheid om online via een risicovrije vorm van reclame inkomsten te genereren met hun websites. Affiliate marketing is daarnaast een steeds populairdere mogelijkheid voor mensen thuis met alleen een laptop en internetverbinding. Hoe kan dat?

 1. Het vereist geen productiekosten
  Zeer lage opstartkosten
  Geen werknemers
  Je hebt geen voorraad
  Geen orderverwerking
  Verzending ligt bij de verkopende partij
  Geen klantenservice
  Zeer beperkt risico
 2. Dus je hebt geen website? In veel gevallen hoef je niet eens een eigen website te beheren. Al zijn de resultaten doorgaans beter als je wel een eigen site hebt en sommige partnerbedrijven stellen het wel degelijk als eis. Maar ook zonder eigen website is het wel degelijk mogelijk om met affiliate marketing geld te verdienen. Bijvoorbeeld via Google Adwords Veel pay-per-click (PPC) slimme online affiliate marketeers zijn afgestapt van het inzetten van websites en richten zich volledig op zoekmachinemarketing (SEM). Dit kan voor sommigen een goede manier zijn om inkomen te genereren, maar als je niet bekend bent met het opzetten van PPC-campagnes, ga dan niet lichtvaardig te werk. De kosten per klik kunnen snel oplopen met weinig rendement op je investering als je dit niet correct doet.

Wat mijzelf betreft, geloof ik nog steeds dat goede content de beste weg is om succesvol te worden in affiliate marketing en dat dit in de toekomst ook zal blijven. Het hebben van een goed lopende website op het internet lijkt veel op het bezitten van onroerend goed, het wordt alleen maar volwassener en waardevoller naarmate het ouder wordt.

Affiliate marketing is de beste manier om online geld te verdienen

Er gaan allerlei fantastische verhalen over het internet over mensen die grote bedragen per maand (per dag…) verdienen met hun affiate activiteiten. In hoeverre dat allemaal klopt, laat ik aan de lezer, maar dat er veel mensen die een (aanvullend) inkomen verdienen met affiliate marketing is wel degelijk waar. Affiliate marketing is een goede mogelijkheid om online geld te verdienen (lees ook Affiliate marketing voor een passief online inkomen). Er zijn letterlijk duizenden mensen zoals jij die een heel goed inkomen verdienen met het online verkopen van producten van andere mensen.

Maar laat je niet misleiden.  Er bestaan geen snel-rijk-programma’s online of offline. Zoals voor elk bedrijf dat geld verdient al dan niet met affiliate programma’s, is inzet, toewijding, ervaring en opleiding vereist.

Lees ook 3 praktische tips voor succes met affiliate marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *