Overlevingstips voor affiliate marketeers. Elke affilate marketeer is altijd op zoek naar de meest succesvolle markt met de hoogste commissies. Sommigen denken dat er een magische formule is, direct beschikbaar en direct leidend tot hoge commissies. De praktijk is wel een beetje ingewikkelder dan dat. Affiliate marketing draait om gewoon goede marketingpraktijken die zichzelf hebben bewezen bij mensen die jaren van hard werken en toewijding achter de rug hebben.

Er zijn echter tactieken die sneller werken, vroeger maar ook nu.

Met de volgende top drie marketingtips vergroot jij de kans je omzet te verhogen en te overleven in de online affiliate marketing wereld.

Overlevingstips voor affiliate marketeers, overleven in de online marketing

Wat zijn dan deze drie overlevingstips voor affiliate marketeers?

1. Gebruik unieke webpagina’s om afzonderlijke producten te promoten.

Hoe verleidelijk het ook is, het is niet verstandig om van je website een “vergaarbak” van affiliate producten te maken. Gooi niet alle producten die je wilt promoten bij elkaar om wat geld te besparen op webhosting. Het werkt nu eenmaal het beste om een site te richten op één enkel product en niet op meer.

Neem altijd productrecensies op je website op, zodat bezoekers een eerste begrip hebben over wat het product voor hun kan doen. Voeg als het even kan ook gebruikers ervaringen toe van mensen die het product al echt hebben geprobeerd. Vraag of je namen en eventueel een foto mag gebruiken van mensen wiens ervaring je wilt gaan gebruiken.

Schrijf vervolgens artikelen die niet alleen over het product gaan, maar ook over het gebruik van het product. Maak ieder artikel zo aantrekkelijk mogelijk. Iedere kop moet de lezer aansporen om het hele artikel te willen lezen. Roep je lezers ook uitdrukkelijk op om om meer informatie te vragen of hun eigen ervaringen via jouw site te delen. Probeer iedere week tenminste twee informatieve artikelen te schrijven die echt van meerwaarde zijn voor je lezers.

Markeer per artikel jouw speciale aandachtspunten. Dit zal je lezer helpen te weten waar jouw artikel over gaat. Op die manier onderscheid je je van anderen die een review of een artikel over hetzelfde product hebben gemaakt.

2. Bied je lezers gratis rapporten aan.

Plaats dit indien mogelijk helemaal bovenaan je pagina, zodat je lezers dat gewoon niet kunnen missen. Maak gebruik van autoresponder-berichten om direct te reageren richting lezers die hun persoonlijke informatie aan jou geven als ze zich aanmelden om het gratis rapport te ontvangen.

NB! Volgens onderzoek leidt ongeveer één op de zeven lezers die de moeite nemen informatie aan te vragen uiteindelijk tot de aankoop van een product via jouw site.

Door je potentiële klanten regelmatig nuttige informatie te mailen, blijf je hen eraan herinneren dat jij een product kent dat zij dachten te willen hebben. Zorg er met je mails voor dat die interesse opnieuw aangewakkerd wordt. Herinner je lezer aan het belang van het product voor die lezer. Wijs erop wat de lezer mist als ze dit product niet aanschaffen. Let er wel op dat je mail niet moet gaan klinken als een verkooppraatje. Dat schrikt mensen af.

Concentreer je daarom op belangrijke punten, zoals hoe het betreffende product het leven van je lezer gemakkelijker en aangenamer kan maken. Neem een boeiende onderwerp regel op in de e-mail. Vermijd daarbij zoveel mogelijk het gebruik van het woord “gratis” omdat er spamfilters zijn die dit soort inhoud dumpen in de spambox.

3. Krijg het soort verkeer op je site dat op jouw product is gericht.

Bedenk dat een persoon die jouw website heeft bezocht, maar die geen enkele interesse heeft in wat je aanbiedt, een bezoeker is die je prima kunt missen. Je wilt bezoekers die uiteindelijk via jou een aankoop gaan doen, dát is het verkeer waar je naar op zoek bent. Staar je daarom niet blind op het aantal bezoekers op je site. Je kunt immers beter 10 bezoekers hebben die iets kopen, dan 100 bezoekers die alleen je artikelen lezen. De kans dat je dit snel bereikt is niet zo groot. Voor de meeste websites geldt dat van de 100 gerichte lezers er tussen de 1 en de 3 een product zullen kopen.

Als je dus op een dag 1.000 gerichte hits voor je website kunt genereren, dan zul je op basis van statistiek ongeveer 10 verkopen hebben.

De hierboven gegeven overlevingstips voor affiliate marketeers zijn op zich niet vreselijk moeilijk. Ze kosten alleen wel tijd en toewijding, maar dat is bij ieder bedrijf het geval. Als jij met affiliate marketing serieus een inkomen wilt verdienen, moet je dit aanpakken zoals ieder zichzelf respecterend bedrijf; met hard werken en discipline.

Houd vol en uiteindelijk zullen je inspanningen zichzelf belonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *