Top 5 redenen om met affiliate marketing te beginnen. Begrip van affiliate marketing van boven naar beneden, van links naar rechts is een MUST bij het doen van online zaken. Of als je gewoon wat winst wilt maken in de cyberspace, dan is affiliate marketing de juiste keuze.

Top 5 redenen om met affiliate marketing te beginnen.

Voordat je je oorlog voert, moet je je zwaard slijpen !! Laten we beginnen met enkele definities voor affiliate marketing in cyberspace te onderzoeken. Ik kies voor Amerikaanse websites omdat affiliate marketing daar al vele malen groter is dan hier.

Wat is affiliate marketing volgens Het Wereldwijde Internet?

Internetworld365.com (vertaald)

“Dit is een systeem voor het delen van inkomsten tussen één site (die van de affiliate marketeer) met een advertentie of inhoud die is ontworpen om verkeer naar een andere site (de adverteerder) te leiden. De affiliate ontvangt een vergoeding op basis van de hoeveelheid gegenereerd verkeer.”

Expedite-email-marketing.com (vertaald)

“Een advertentiesysteem waarbij site A akkoord gaat met het weergeven van promotiemateriaal van site B, en site A een percentage krijgt van alle verkopen die voor site B worden gegenereerd. Het kan ook worden toegepast op situaties waarin een adverteerder mogelijk op zoek is naar marketinginformatie, in plaats van een contante verkoop. Populair bij startups met zeer kleine marketingbudgetten.”

Showtheworld.com (vertaald)

“Een zakelijke relatie met een handelaar of andere serviceprovider waarmee je een link met dat bedrijf kunt maken. Wanneer een bezoeker op de link op jouw site klikt en vervolgens een aankoop doet bij de handelaar, ontvang je een commissie op basis van het bedrag van de verkoop, een verwijzingsvergoeding of een vergoeding voor klikken.”

Als je bekend bent met offline marketingmodellen, heeft affiliate marketing in feite dezelfde aard als netwerkmarketing of multi-level marketing. Dit is door een goede dienst of product met mensen te delen beloond worden met commissie. Het is trouwens wel zo dat affiliate marketing over het algemeen minder commissie  uitbetaalt in vergelijking met offline netwerkmarketing of MLM.

Waarom zouden we ons online bedrijf moeten starten of onze winst moeten halen uit affiliate marketing?

Ja, dit is een vraag uit duizenden. Er zijn eigenlijk talloze redenen. Ik zal je nu mijn TOP 5 redenen geven.

Top 5 redenen om met affiliate marketing te beginnen

 1. Geen eigen product nodig
  Je hoeft je niet een slag in de rondte te werken om met je eigen product te komen. De producten zijn er al. Met je eigen product komen is voor de meeste mensen net zo moeilijk als je hand uitstrekken om de ster te bereiken, vooral voor nieuwelingen in internetmarketing.
 2. Oneindige keuze
  Letterlijk, je kunt kiezen uit een ONEINDIG aantal producten waarbij je je kunt aansluiten. Bovendien heb je de mogelijkheid alleen voor die producten (qua kwaliteit) te kiezen die aan jouw standaard voldoet om aan je klanten aan te bevelen.
 3. Direct starten met weinig investeringen
  Je kunt er supersnel mee beginnen, zonder veel investeringen. Het kost eenvoudig weg letterlijk heel weinig tijd en geld om met een affiliate marketing business te beginnen. Het betekent niet dat je daarna niet hard hoeft te werken, maar het begin is relatief eenvoudig. Dat heeft er weer mee te maken dat je geen eigen producten nodig hebt. Om een eigen product te lanceren moet je extra kosten maken. Dat kost bovendien écht ontzettend veel tijd. Door affiliate marketing te gebruiken, kun je zonder al teveel risico producten van anderen promoten. Als je van tevoren zou weten dat alle tijd en geld die je in een eigen product steekt. Vervolgens alle tijd en geld die je in het promoten van dat product steekt, nul weinig omzet oplevert, zou je het dan doen?
 4. Geen verkooppraatje maken
  Je hoeft geen verkooppraatje te schrijven. Wanneer je het product van een ander aanbeveelt, wordt het beste verkooppraatje gedaan door de maker van het product.
 5. Geen bestellingen of klachtenafhandeling
  Je hoeft de bestellingen niet te verwerken als mensen op jouw partnerlink klikken. De handelaar zorgt voor alle processen die nodig zijn voor de verkoop. Bovendien behandelt de handelaar ook de problemen van de klant.

Mijn top 5 van belangrijkste redenen om met affiliate marketing te beginnen

Dit zijn wat mij betreft de 5 belangrijkste redenen om met affiliate marketing te beginnen. Er zijn er misschien meer of anderen. Laat vooral een reactie achter.

Lees ook Aan de slag met affiliate marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *