Waarom affiliate marketing de beste manier is om een online bedrijf te starten. Als je op de maatschappelijke ladder wilt stijgen, gaat dat al decenia lang op dezelfde manier. Je begint als stagiair, dan een jaarcontract. Als je goed functioneert en je hebt een beetje geluk volgt na één of twee jaar een vast contract. Na een aantal jaren krijg je misschien de kans door te groeien naar een leidinggevende functie. Zo is het generaties gegaan en voor veel jonge mensen lijkt dit nog steeds de weg die je moet gaan. Of die ze zelfs wíllen gaan. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen graag een vast contract willen. Als je dit echter omzet in jaren ben je snel een jaar of 20 verder voordat je een vaste hoge posities hebt in een bedrijf.

hoog opgeleide mensen willen een hoge management functie

Inmiddels zijn er steeds meer mensen hoog opgeleid in Nederland. Het probleem dat zich langzamerhand begint voor te doen is dat er meer hoogopgeleiden zijn, dan banen voor hoogopgeleiden. Zeker in bepaalde branches, zoals administratieve functies is er een overaanbod van HBO opgeleide mensen. Je moet dus excelleren of tenminste meer dan gemiddeld goed zijn wil je kans maken op een functie in het hogere management. Niet iedereen kan nu eenmaal een uitblinker zijn. Dan zijn er ook nog de ongrijpbare situaties van bureaucratie, seksisme, vriendjespolitiek en racisme waar je mee te maken kunt krijgen. Zaken waar je geen invloed op hebt, maar die jouw stijgen op de maatschappelijke ladder wel in de weg kunnen staan. Bovenstaande pleit voor het opstarten van een eigen bedrijf. De goedkoopste manier om dit te doen is door een affiliate marketingblog of website te bouwen.

Waarom affiliate marketing de beste manier is om een online bedrijf te starten, affiliate marketing definiëren

Affiliate marketing is een relatief gemakkelijke manier om inkomsten te genereren, waarbij jij de rol van promotor op je neemt. Je helpt fabrikanten en verkopers contact te leggen met de eindgebruikers. Het moet duidelijk zijn dat of je nu een passieve of actieve rol speelt in dit bedrijf, je in geen geval de bedenker of maker bent van de producten / diensten die je promoot. Maar je krijgt toch een klein deel van de omzet als compensatie. Het is in feite een drievoudige relatie tussen jou, de verkoper en de klant. Lees ook Top 5 redenen om met affiliate marketing te beginnen

Wat affiliate marketing NIET is

Als je een ongevraagde e-mail ontvangt waarin je wordt uitgenodigd om lid te worden van een aangesloten netwerk en het vraagt ​​om een ​​vooruitbetaling, dan moet je ze zeker onderzoeken om erachter te komen of ze oplichterij of legitiem zijn. Vraag rond op affiliate marketingforums en discussieforums. Daar is over het algemeen heel goed bekend welke sites zwendelsites zijn. Dat is één van de voordelen van het internet: nieuws over zwendelsites verspreidt zich razendsnel op sociale media en forums.

Soorten affiliate marketing

Wat interessant is aan affiliate marketing, is dat je op meer manieren commissies kunt verdienen dan de meeste mensen denken. Er zijn eigenlijk 3 verschillende soorten affiliate marketing die je kunt gebruiken om geld mee te verdienen.

1. Ongebonden affiliate marketing  

Dit soort affiliate marketing vraagt niet al te veel werk van je, je hoeft niet eens een affiliate marketing blog op te zetten zoals die voor Amazon Affiliate Programma’s. Dit lijkt meer op een PPC-marketing (pay-per-click) waarbij je alleen affiliate-advertenties laat zien op sites die dit soort marketing mogelijk maken en vervolgens krijg je een commissie voor elke klik die webgebruikers op de advertenties maken.

Waarom affiliate marketing de beste manier is om een online bedrijf te starten, bij gerelateerde affiliate marketing voeg je affiliate links toe aan je blog of je site

2. Gerelateerde affiliate marketing

Bij dit type marketing moet je een zekere mate van betrokkenheid hebben en hier maak je een affiliate marketingblog of website en laat je altijd affiliate links zien op bijna al je website / blogpagina’s. Je verdient een commissie voor elke keer dat een internetgebruiker via jouw site bij de verkoper komt en daar een aankoop doet.

3. Betrokken affiliate marketing

Bij dit soort marketing moet je soms de producten / diensten daadwerkelijk gebruiken voordat je er een recensie over schrijft. Om hier succesvol in te zijn moet je in staat zijn om meer uitgebreide en eerlijke recensies te schrijven.

De meeste affiliate-marketingprogramma’s gebruiken de Type 2 affiliate-marketing, die een zekere mate van betrokkenheid en online aanwezigheid van jouw kant vereist.

Waarom affiliate marketing de beste manier is om een online bedrijf te starten, aan de slag

Nu je een idee hebt van wat affiliate marketing inhoudt, ben je klaar om je reis naar financiële vrijheid en onafhankelijkheid te beginnen! Affiliate marketing is net als elk ander type bedrijf en je moet een strategie maanden of zelfs jaren vooruit plannen voordat je begint, dus ik zal je de basisstrategie geven om een ​​affiliate marketeer te worden, aanmelden voor affiliate programma’s, het opzetten van uw affiliate marketing blog en alle andere belangrijke details daarover.

Stappen om een ​​affiliate marketeer te worden:

1. Bepaal welk niche-onderwerp jij voor je blog of website wilt gebruiken.
Het is beter om recensies of algemene informatie te schrijven over producten / diensten waar je een passie voor hebt, omdat je voor hen betere artikelen schrijft dan artikelen die je niet leuk vindt. Als je bijvoorbeeld gek bent op haken of kinderfietsen, dan is dat de niche die je moet kiezen voor je blog! Affiliate-programma’s hebben een enorme voorraad items te koop en ze bevatten inderdaad ook haken en fietsen. Als je meer een zakelijk ingestelde persoon bent en denkt dat je over alles wel waardevolle content kunt schrijven, kies dan  de niche die het meest winstgevend is.

2. Maak een website.

Registreer je domeinnaam bij een betrouwbare webhosting. Een webdesigner is niet nodig als je een ​​website of blog wilt bouwen. Je kunt hier voor WordPress gebruiken. Op het internet zijn diverse gratis startersgidsen over WordPress te vinden.

Waarom affiliate marketing de beste manier is om een online bedrijf te starten, leer basis SEO en gebruik dat op je blog of je website

3. Leer basis-SEO en gebruik het op je blog of website.

Zoekmachineoptimalisatie of SEO is een zeer goede marketingstrategie om ervoor te zorgen dat je website bekend is op het hele internet of in ieder geval het grootste deel ervan. Als je website gemakkelijker te vinden is in zoekmachines, dan is het handiger voor mensen om deze te bezoeken, en meer bezoekers betekent uiteindelijk meer geld voor jou. Je hoeft geen SEO expert te worden, maar verdiep je er wel in, want is een goede lange termijn strategie.

4. Leer social mediamarketing om je online aanwezigheid uit te breiden.

In werkelijkheid is social mediamarketing of SMM ook een onderdeel van het grote plan van SEO. Zonder dit zou je SEO-campagne wel eens niet zo succesvol zijn als je zou verwachten. Er zijn letterlijk miljarden mensen die dagelijks op internet rondhangen en een groot deel van hen bevindt zich op sociale mediasites. Het zou een logische keuze zijn om bezoekers daar vandaan te halen voor je website en je inkomstenpotentieel te vergroten.

5. Lees meer over betaalde advertenties

Overweeg of je deze moet gebruiken of niet. Betaalde advertenties helpen omdat ze de juiste soort mensen targeten die al op zoek zijn naar producten die jij promoot. Dit betekent dat de kans groot is dat ze zullen kopen. Zou je niet willen dat ze die producten kopen via jou affiliate links?

Vul je site met waardevolle content

6. Begin met het vullen van je website met content, met waardevolle inhoud.

Als je van plan bent saaie en niet-indrukwekkende blogs en artikelen te schrijven, dan raad ik je aan om niet langer door te gaan met het maken van een affiliate marketingblog. Niemand zal je blogs willen lezen of je site willen bezoeken. Schrijf artikelen met als doel waardevolle informatie te geven en om indruk te maken. Vraag als je zo iemand kent, een uiterst kritisch persoon in je omgeving om je schrijven te beoordelen.

Waarom affiliate marketing de beste manier is om een online bedrijf te starten, hoe jij geld verdient met affiliate marketing:

• De fabrikant / verkoper tekent een partnerschapsovereenkomst met een affiliate netwerk of programma. Jij kunt je eveneens aanmelden bij een affiliate netwerk als affiliate marketeer.

• Via het affiliate netwerk krijg je affiliate-links die je op je website in een artikel of pagina insluit. Het doel van deze links is om je lezers naar de webpagina van de verkoper te leiden. Daar kunnen je lezers dan het product kopen dat ze zo leuk zijn gaan vinden door jouw site.

• De procentuele commissie op elke verkoop varieert van 1% – 10% (sommige geven meer dan 10% maar zelden) en dit is hoe jij geld verdient. Een webgebruiker komt bijvoorbeeld langs jouw blog over koffiemachines en hij / zij leest jouw view of informatief artikel. De lezer was onder de indruk van je blog en besloot op de aangesloten link te klikken en vervolgens 1 koffiemachine ter waarde van € 250 aan te schaffen. Als het affiliate netwerk 7% van dat bedrag aan commissie toestaat, levert deze verkoop jou € 17,50 op.

• Dit lijkt op zich natuurlijk niet zoveel; € 17,50. Hier kun je niet van leven. Maar stel nou dat je echt een goed artikel hebt geschreven. Het lukt je om in een tijdsbestek van 30 dagen 10.000 bezoekers naar je blog te halen. 2% van je bezoekers kopen daadwerkelijk de koffiemachine. Dan heb je het ineens over 200 x € 17.50 = € 3.500. Het is natuurlijk best veel 10.000 mensen maandelijks op je site. Aan de andere kant: er worden miljoenen zoekopdrachten PER DAG op internet gedaan. Wat jij dus moet kunnen of leren, is veel bezoekers naar je site halen. Hier komt de waarde van SEO en SMM weer om de hoek. Het kan dus echt uit om je daar in te verdiepen.

Waarom affiliate marketing de beste manier is om een online bedrijf te starten. Hoeveel kun je met affiliate marketing verdienen?

Waarom affiliate marketing de beste manier is om een online bedrijf te starten, hoeveel kun je met affiliate marketing verdienen?

Gebruik je fantasie en je creativiteit. Dat zijn je beperkende factoren. Het is absoluut mogelijk met je eigen affiliate marketingsite of blog genoeg geld te verdienen om van te leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *