Affiliate marketing voor een passief online inkomen. Start je eigen bedrijf met affiliate marketing. Affiliate marketing is een effectieve en gemakkelijke manier om passief inkomen te verdienen. Je kunt zelfs meerdere inkomstenstromen hebben, zodat financiële vrijheid niet langer alleen maar een droom is. Het enige dat je echt nodig hebt, is een website of een blog en je kunt je gaan bezighouden met affiliate marketing.

Affiliate marketing voor een passief online inkomen. Relaxed werken vanuit je eigen huis.

Wat is affiliate marketing?

Dus wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is een commerciële overeenkomst tussen een handelsonderneming en een website-eigenaar. De website-eigenaar, dat wil zeggen jij, staat het gebruik van je blog of je website toe voor de promotie van de producten van de handelaar door te linken naar de website van de handelaar. Dat is alles wat je hoeft te doen naast natuurlijk het promoten van je website. Dit is de basis van alle affiliate marketing activiteiten. Een waarschuwing is wel op zijn plaats. Hoewel affiliatie marketing op zich heel eenvoudig is, is er daadwerkelijk een constant inkomen mee verdienen niet gemakkelijk. Het vergt toewijding, creativiteit, doorzettingsvermogen, geduld en een portie geluk.

De handelaar betaalt een commissie aan de affiliate marketeer op alle verkopen die worden gegenereerd door de doorverwijzing van de affiliate marketeer. Elke keer dat iemand op de link op jouw website klikt en een aankoop doet, betaalt de handelaar jou commissie. Dit kan oplopen tot soms wel 60 tot 70 procent (en soms nog meer) van de aankoopprijs van het product. Affiliate marketing programma is een win win situatie voor de handelaar, de affiliate en de klanten omdat alle partijen winnen. De handelaar krijgt de verkoop, jij krijgt de commissie en de klant krijgt het product van zijn/haar keuze.

Affiliate marketing voor een passief online inkomen

Waarom willen handelaren affiliates hebben en zijn ze bereid flinke commissies aan jou uitbetalen? Wel, dit komt omdat er enorme voordelen zijn voor de handelaar, anders zou die het niet doe toch?  Maar wat zijn die voordelen dan?

Voordeel voor de verkoper

Het grootste voordeel van een affiliate marketingprogramma is dat de verkoper een veel bredere markt kan bereiken om reclame te maken voor zijn producten of diensten. Affiliate marketing zal het product of de dienst meer bekendheid geven dan bij andere traditionele advertenties. Bovendien kan de handelaar geld besparen met adverteren omdat ze dit al doen op de websites van de aangesloten affiliate marketeers. Met andere woorden, aangesloten affiliates zoals jij hebben de advertentie van de handelaar al op je sites. Er zijn vaak vele tientallen (of meer) affiliate marketeers die reclame maken voor de producten van de verkoper. De verkoper bereikt veel meer mensen en dus potentiële klanten dan dat de verkoper in zijn eentje zou doen.

Hoe meer partners een handelaar heeft, hoe meer mensen de advertenties van de handelaar zullen zien, die vervolgens kunnen worden omgezet in verkopen. Sommige mensen stellen affiliate marketing gelijk aan het hebben van een leger van verkopers die de reclame maken en alleen een commissie krijgen als een klant iets koopt.

Voordeel voor de affiate marketeer

Ook jij, als affiliate van de handelaar, geniet van vele voordelen. De affiliate kan geld verdienen door simpelweg een advertentie of link naar de website van de handelaar te hebben, die potentiële klanten hopelijk zullen aanklikken en een aankoop zullen doen. Zodra de klant op de advertentie of link op de site van de affiliate klikt, wordt hij direct doorgestuurd naar de website van de verkoper.

Deze potentiële klanten zijn verwijzingen van jouw site. Wanneer meer verwijzingen aankopen doen, verdien jij meer commissies. Als je meerdere websites hebt, heb je meerdere stromen passief inkomen. Dit is natuurlijk een geweldige manier om geld te verdienen, nietwaar? Zeker als je daarbij bedenkt dat het internet 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar en beschikbaar is. Jouw site “werkt” voor jou, ook als jij zelf niet online bent.

Affiliate marketing is daarnaast een uitstekende manier om geld te verdienen vanuit het comfort van je eigen huis. Het is je persoonlijke bedrijf aan huis en er zijn vrijwel geen productiekosten en investeringsrisico’s. Het product is al ontwikkeld en opgeslagen door de handelaar, dus het enige wat jij hoeft te doen is zoveel mogelijk bezoekers naar je website te krijgen om op de advertenties van de handelaar te klikken en aankopen te doen.

Affiliate marketing voor een passief online inkomen. Het internet is 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar.

Affiliate marketing voor een passief online inkomen

Het beste van alles is dat de meeste affiliate marketingprogramma’s gratis zijn om mee te doen, dus affiliates hoeven geen opstartinvesteringskosten te hebben. Er zijn duizenden producten en diensten die je onder de aandacht van mensen kunt brengen en promoten. Dus als je serieus overweegt je eigen bedrijf te starten zonder financiële risico’s, als je geld wilt verdienen via meerdere bronnen van passief inkomen, probeer dan affiliate marketing.

Lees ook De 3 grootste fouten bij affiliate marketing.

En er is natuurlijk nog veel meer. Als je de basis van affiliate marketing onder de knie hebt, dan wil je ook verder. En er is nog veel meer te ontdekken en leren over affiliate marketing. Zeker ook omdat het internet zich razendsnel ontwikkelt en dat zeker ook nog voorlopig zal blijven doen. Lees De volgende stap bij affiliate marketing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *