5 goede redenen om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk. Affiliate netwerking in vergelijking met individuele partnerprogramma’s van (grote) bedrijven. Waarom zou je je aansluiten bij een affiliate netwerk? Hier volgen vijf redenen.

Een affiliate netwerk is een online ‘ontmoetingsplaats’ voor adverteerders en ondernemingen of individuen om elkaar te ‘ontmoeten’. Er zijn mogelijk honderden goede redenen waarom zowel adverteerders als affiliates kunnen profiteren van het aanmelden bij een netwerk. In dit artikel behandelen we de 5 belangrijkste redenen voor jou. Waarom jij als affiliate er voordeel van kan hebben om deel uit te maken van een affiliate netwerk.

5 goede redenen om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk

1. Campagne keuze:

Een affiliate netwerk geeft partners toegang tot honderden top producten en diensten van verkopers. Het netwerk gebruikt tijd en middelen om de slimme uitgevers te vinden die nieuwe manieren hebben bedacht om conversieverkeer te verhogen. Het biedt ook een groter aanbod aan best presterende, bekende campagnes. Op deze manier kunnen affiliates gemakkelijk in aanraking komen met hoogwaardige producten. Met één enkel aangesloten netwerk kunnen affiliates gemakkelijk samenwerken met meerdere adverteerders. Alles vind je bij elkaar; meerdere aanbiedingen en verschillende opties voor de affiliate om geld te verdienen. Denk daarbij aan betalen per klik, betalen per lead, betalen per vertoning, etc. En dat allemaal verzameld onder één dak, dat van het affiliate netwerk.

5 goede redenen om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk, de relatie is belangrijk

2. Een bijzondere relatie:

De relatie tussen de adverteerder en de affiliate partner is van het grootste belang. Deze relaties zijn nodig voor het structureren van hogere commissies (als het aantal kopende bezoekers naar de aangesloten bedrijven toeneemt). Maar ook voor adverteerders die de affiliate marketeer materiaal geven dat op de website geplaatst kan worden. En tenslotte ook voor de adverteerder en affiliate die samenwerken om de affiliate te helpen bij het maximaliseren van het verkeer naar zijn site. De onderneming handelt slechts met één adverteerder, namelijk het affiliate netwerk, in plaats van elk van de affilate marketeers afzonderlijk.

Tijdbesparing

Dit scheelt een hoop tijd van beide kanten. De affiliate marketeer hoeft geen tijd aan het opbouwen van relaties met iemand anders dan met de ‘eigen’ affiliate netwerkbeheerder. Affiliate marketing gaat over relaties, en dat wordt dan allemaal verzorgd door het affiliate netwerk. Het affiliate netwerk biedt ondersteuning van topkwaliteit en de mogelijkheid voor de affilate marketeers om hun vaardigheden op te bouwen, te leren en te groeien.

3. Real-time tracking:

Het testen en vergelijken van elke verandering en elk idee is belangrijk om het verkopende bedrijf sterker te maken. De belangrijkste tool voor testen is realtime tracking. Dit stelt het aangesloten bedrijf in staat onmiddellijk te weten hoe het nieuwe idee wordt ontvangen. Het helpt de affiliate te bepalen of het een idee is dat de moeite waard is om te gaan promoten. De software die vertoningen, klikken, leads en verkopen van elke campagne bijhoudt is duur in de aanschaf. Bovendien vergt deze software nogal wat onderhoudt. Het netwerk zal deze service gratis aanbieden aan zowel de aangesloten ondernemingen als de affiliate marketeer. Het netwerk zal daarnaast aangesloten bedrijven ook vaak voorzien van slimme rapportagetools voor het controleren van hun statistieken, grafieken voor het analyseren van trends en zelfs mogelijkheden voor het testen van cookies om fraude in de gaten te krijgen.

5 goede redenen om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk

4. Betalingsrisico:

Bij elke adverteerder neem je als affilliate marketeer het risico met betrekking tot de vraag of je de betalingen ook daadwerkelijk van je partner ontvangt. Aangezien veel bedrijven met name online zijn of zich letterlijk aan de andere kant van de wereld kunnen bevinden bekeken vanuit de affiliate, is het soms erg moeilijk om zaken met oneerlijke adverteerders te voorkomen. Dit betekent dat het niet uitmaakt hoeveel inkomsten de partner bij elkaar haalt, sommige adverteerders zullen de affiliate marketing partner nooit betalen. Door lid te worden van een aangesloten netwerk krijgt de affiliate marketeer een veel sterkere bescherming. Het netwerk heeft een sterke relatie opgebouwd met een aantal adverteerders waarmee het werkt en dus is de kans veel minder dat de affiliate niet wordt betaald.

5. Maandelijkse, correcte betalingen:

Affiliate netwerken zorgen ervoor dat alle betalingen maandelijks worden gecontroleerd en betaald (afhankelijk wat je hebt afgesproken). Dit betekent dat de affiliate marketeer geen kostbare tijd kwijt is aan het controleren en afstemmen van de cijfers van de adverteerders.

5 goede redenen om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk

De rol van een affiliate is om zoveel mogelijk verkeer naar hun site te krijgen en rijke en nuttige inhoud aan hun site te leveren. Dit zorgt ervoor dat een steeds groter wordend bezoekersbestand op hun site blijft en zorgt ervoor dat de bezoekers rondkijken op de site voordat ze de site verlaten. Een affiliate netwerk moedigt de aangesloten ondernemingen aan om zich op deze belangrijke functies te concentreren door de affiliate te helpen bij het overhalen van bezoekers om geld uit te geven. Als de site van de affiliate veel bezoekers doorstuurt naar de handelaar, neemt de kans op verkopen toe.

Meer weten over hoe je een affiliate marketing website bouwt? Lees het artikel Een affiliate marketing website bouwen

Lees ook Aan de slag met affiliate marketing en Affiliate Marketeer worden

Naar Welkom bij affiliate marketing now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *