Hoe je een een affiliate marketing website bouwt. Een affiliate marketing website bouwen vergroot de kans op succes. Er zijn een aantal mythes in affiliate marketing die veel mensen ertoe aanzetten om te geloven dat ze waar zijn.

Ten eerste denken ze dat het beheren van een online bedrijf gemakkelijk is.

Ten tweede denken ze dat je in een oogwenk een fortuin kunt verdienen met online marketing.

Waarschijnlijk werd nog geen 10% van degenen die van affiliate marketing houden van de ene op de andere dag rijk. Er zijn er misschien die het geluk hebben gehad overweldigend succes hebben behaald in slechts een korte tijd na het opzetten van hun site. Maar deze uitzonderingen hebben echt met name geluk gehad. Iedereen die succesvol is in affiliate marketing zal zeggen dat hij of zij zeker in het begin hard heeft gewerkt om te komen waar hij of zij nu is. Succes in affiliate marketing kost tijd en hard werken, maar het is het waard.

Hoe je een affiliate marketing website bouwt

Als je van plan bent om een ​​partnerprogramma te starten, is één van de dingen die je moet overwegen is je eigen website hebben. En dan niet zomaar een gewone website, maar een professioneel ogende website. Dit artikel geeft een antwoord op hoe je een affiliate marketingwebsite bouwt en waar je als beginner over na moet denken. Wat zijn de gemakkelijke stappen om een affiliate marketing website te bouwen?

Een affiliate marketing website bouwen, codetaal kennis is niet nodig

1 neem eerst een beslissing over het thema of de niche van je website.

Het is het beste als je al een idee hebt welke producten of diensten je wilt promoten. Dit helpt je namelijk bij het plannen van het ontwerp en de lay-out van je webpagina’s.

2. kies een domeinnaam kiezen en laat deze hosten.

De domeinnaam is een unieke naam die wordt gebruikt om het daadwerkelijke adres van je website op internet te labelen. Om te beslissen welke domeinnaam je wilt registreren, moet je kijken naar het type producten dat je onderschrijft en het thema van je site. Als je de juiste zoekwoorden in je domeinnaam hebt, heb je meer kans om meer bezoekers naar je website te trekken. Bedenk ook van tevoren of je ‘internationaal’ wilt. Kies als je internationaal wilt nu alvast voor .com in plaats van .nl. De .com is nu eenmaal op wereldschaal niveau een stuk populairder.

Webpagina’s

Nu kun je beginnen met het maken van je webpagina’s. Wees niet ontmoedigd als je maar een beetje kennis hebt op dit gebied. Er zijn online tools voor het genereren van pagina’s en snelstart sites beschikbaar; je hoeft ze alleen maar te zoeken. Talloze online bronnen kunnen je helpen bij het bouwen van een affiliate marketingwebsite. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk tijd nodig hebt om het hele proces te bestuderen en te leren. Dit is één van de redenen waarom je site of de producten die je gaat promoten, moeten aansluiten bij je interesse. Het voor de eerste keer bouwen van je marketingwebsite is veel leuker als je het thema van je site heel goed kent.

Als je geen tijd hebt om je eigen website te maken, kun je sjablonen gebruiken of een direct beschikbare website kopen. Je bent over het algemeen dan wel (een stuk) duurder uit.

Hoe je een affiliate marketing website bouwt, bouw kennis op

Het is ook gewoon interessant om je eigen website te maken. Tijdens het bouwen van je website kun je ook je kennis op het gebied van informatietechnologie en het gebruik van computers, software en internet vergroten. Terwijl je op deze gebieden leert, vergroot je je voordeel ten opzichte van andere affiliate marketeers.

Het helpt echter wel veel als je de basisprincipes van webpagina-ontwikkeling al kent, zoals programmeertalen en grafische software. Je site ziet er dan al snel wat professioneler uit en is  handiger in gebruik of gemakkelijker te navigeren. Bovendien, als je goed geïnformeerd en bekwaam bent op dit gebied, kun je je al meer concentreren op de inhoud van de pagina dan op het ontwerp.

Een affiliate marketing website bouwen, leer zoveel mogelijk zelf

Goede inhoud (content)

De sleutel om bezoekers naar je website te trekken, is om inhoud (content) van hoge kwaliteit te hebben. Dus dat is het volgende waar je op moet letten bij het bouwen van je affiliate website. Er kunnen verschillende andere factoren zijn die bijdragen aan het succes van je affiliate marketingsite, maar goede content staat bovenaan de lijst. Je bezoekers zijn op zoek naar goede, relevante informatie en dat is de reden waarom ze ervoor kiezen jouw site te bezoeken. Ze willen informatie krijgen en als ze die niet vinden, gaan ze zeker ergens anders heen. Schrijf interessante artikelen met betrekking tot je thema, zodat ze vaak je site komen bezoeken.

Heb je al een keuze gemaakt in affiliate producten die passen bij jouw site, voeg dan links toe naar de bedrijfssites. Maar voeg ook links toe naar andere zeer goede informatieve sites. Links dragen bij aan hoe goed ook jij in de belangrijkste zoekmachines wordt vermeld. Maak ook pagina’s voor de producten die je onderschrijft, maar promoot de producten niet alleen door middel van hype advertenties. Houd je lezers geïnteresseerd door veel relevante en nuttige informatie te bieden. Hierdoor zouden ze op de link naar de bedrijfssite kunnen klikken en het product kopen.

Onthoud dat geen goede inhoud betekent: geen frequente bezoekers, geen verkopen en uiteindelijk geen commissie.

Hoe je een affiliate marketing website bouwt, het ontwerp

Maak je site eenvoudig maar niet zonder een vleugje klasse, zodat deze meer op een zakelijke website dan op een persoonlijke website lijkt. Je website moet een lust voor het oog zijn en interessant om door te bladeren. Om je te helpen bij het ontwerp, kun je enkele succesvolle online winkels bezoeken om een ​​idee te krijgen hoe je je site er beter uit kunt laten zien.

Zorg ervoor dat je niet te veel banneradvertenties plaatst, aangezien deze sommige sitegebruikers kunnen afleiden. Dan gaan ze, in plaats van op je advertentie te klikken, je site verlaten en op zoek naar andere interessante websites. Banneradvertenties zijn per slot van rekening niet het enige middel om reclame te maken voor je producten.

Nu je website compleet is, dien je de URL in bij de belangrijkste zoekmachines om meer bezoekers te trekken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Google Console gebruiken.

Vergeet nu je URL bij de zoekmachines in te dienen

Houd je site up-to-date

Groei vanaf waar je begon. Leer meer over het gebruik van trefwoorden voor zoekmachineoptimalisatie en pas ze toe in je inhoud. Werk je site regelmatig bij of voeg nieuwe webpagina’s toe. Zorg ervoor dat je je potentiële klanten informeert over de laatste updates op je site. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld nieuwsbrieven gebruiken. Bijkomend voordeel hiervan is dat je dan beschikking hebt over de mail adressen van geïnteresseerde potentiële kopers. Die kun je dan ook een keer met een gerichte actie of promotie benaderen.

Internet biedt een enorme bron van informatie over van alles, maak er gebruik van. Nu je weet hoe je een affiliate marketing website bouwt, moet je je website blijven onderhouden. Blijf leren hoe je jezelf kunt verbeteren en op enig moment zul je merken dat je succesvol bent geworden in affiliate marketing.

Meer weten? Lees Aan de slag met affiliate marketing en Affiliate marketing tips of Waarom affiliate marketing de beste manier is om een online bedrijf te starten

Op zoek naar een niche, maar weet je niet hoe je dat moet doen? Koop dan Stap voor stap je beste niches vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *